Kontakt  |  Länkar  |  Sitemap
Hem Om oss Växtinformation Trender Växtdoktorn Säsongsinspiration Press & Bransch Årets Pelargon Tips

Gröna växter

Våra krukväxter härstammar från olika delar av världen där det är skiftande klimat. När växterna sedan står placerade hemma hos oss har de olika krav vad det gäller temperatur, vattentillgång och ljus.
 
I vår hemmiljö kan vi inte helt leva upp till växternas ursprungskrav när det gäller klimatet och därför blir de inte lika stora och omfångsrika som om de växte i sin naturliga miljö. Tack vare att våra krukväxter är så anpassningsbara när det gäller klimatet bjuder många på ett långt prydnadsvärde och glädjer oss under lång tid i våra hem.
 
Gröna växter är en grupp av krukväxter som sällan eller aldrig blommar i våra bostäder. De gröna växterna är dekorativa och många har fantastiskt vackra blad både vad det gäller form och färg.
 
Lycka till med de gröna växterna!
SKUD (Svensk kulturdatabas) ligger till grund för vilka svenska och vetenskapliga namn som använts och betydelsen av växternas namn är hämtad från Växternas namn, Wahlström & Widstrand, av Jens Corneliusson.

SKUD:s hemsida är www.skud.se. Det är en sida med de senaste uppdateringarna gällande bland annat namn på våra växter.
 
Bilderna är fria för publicering i samband med olika tidningsartiklar om man anger källa Blomsterfrämjandet och fotografens namn.

För trycksaksproduktion kontakta Blomsterfrämjandet eller aktuell fotograf.
BLOMSTERFRÄMJANDET

Blomsterfrämjandet

info@blomsterframjandet.se
Bookmark and Share
©2010 Blomsterfrämjandet