Kontakt  |  Länkar  |  Sitemap
Hem Om oss Växtinformation Trender Växtdoktorn Säsongsinspiration Press & Bransch Årets Pelargon Tips

Mer blommor åt folket!

Visst blir man glad av säsongens växter?

 

Mer inspiration och roliga idéer hittar du på våra konton på facebook och instagram, följ oss gärna där!

 

Facebook

 

Instagram 

 

Samarbete med Ernst Kirchsteiger

Vill du ta det lugnt en stund framför TV:n och samtidigt få lite nya gröna idéer? Under året har vi samarbetat med Ernst Kirschsteiger i några av programmen i serien Sommar med Ernst. Svenskodlade pelargoner, sommarblommor och krukväxter är några av programpunkterna.

 

Snart är det dags för Jul med Ernst... 

 

Se första avsnittet som bland annat handlar

om historiska svenska pelargoner.  

 

Gräsens tid är nu!

Under hösten och vintern är gräsen som allra vackrast! Det finns mängder av olika gräs att välja mellan: en del är ettåriga, andra är perenna. Det finns höga och låga, torktåliga och fuktkrävande, mjuka och vassa, silvriga och varmgula - ja, i stort sett finns ett gräs för varje plats i trädgården.

 

Gräsens största fördel är att de är vackra året om, från det att de första bladspetsarna tittar fram ända tills de dekorativa axen slår ut. Prydnadsgräsen ger trädgården både lugn och liv och få saker skänker trädgården sådan skönhet som när gräsen vajar i vinden. Hela vintern fortsätter de skänka glädje med rimfrost som glittrar och bildar stjärnor i axen, samtidigt som de fungerar som en trygg tillflyktsort för alla fåglar.

De flesta prydnadsgräs är dessutom lättodlade och har sällan problem med skadedjur eller sjukdomar.

 

Har du valt att plantera ett flerårigt gräs ska du inte klippa ner det förrän på våren. Klipps de på hösten mister man hela vintertjusningen och de ruttnar lätt bort av regn och snö som rinner rakt ner i plantan.

 

Läs noggrant på etiketten hur just det gräs du valt vill växa och om det är flerårigt eller inte. Här tipsar vi om några bra gräs:

 

läs mer! 

 

 

 

Härliga höstväxter

Två lättodlade sommarblommor som alla garanterat kan lyckas med är tagetes och rosenskära. Trots att de är väldigt olika utseendemässigt; tagetes lyser som små solar medan rosenskäran är ljuv och romantisk som få, har de mer gemensamt än man först kan tro.

 

De kommer båda ursprungligen från Mexico, passar utmärkt att använda tillsammans med kryddor och grönsaker för att liva upp grönsakslandet och de är perfekta till snitt. 

 

Läs mer! 

 

Tareq Taylor väljer ätbara växter

Tareq Taylor är en kock som både bjuder på sig själv och sina recept. Under de 25 år som han har arbetat som kock har han medverkat i olika TV-program såsom Trädgårdsonsdag och Go' kväll, drivit restauranger samt gett ut kokböcker. Han har även varit sommarpratare i Sommar i P1.

 

Tareq tycker också mycket om växter. Speciellt svag är Tareq för planteringar som är lite vildvuxna och allra bäst tycker han om de växter som går att äta! Blomsterfrämjandet presenterar här några av Tareqs favoriter. Alla fungerar ypperligt att planera i balkonglådan, i en kruka eller direkt i rabatten när risken för nattfrost är över. Ett soligt läge är det bästa valet för samtliga växter.

 

Läs mer! 

 

Nyhet: 100-åriga pelargoner!

Utvecklingen av nya produkter går snabbt och ständigt introduceras nyheter. Nu lanseras två pelargoner som är precis tvärt om - det är gamla trotjänare som överlevt generationer och fortfarande är lika starka och livskraftiga, trots att de uppnått en avsevärd ålder.

 

Pelargonsorterna heter 'Drottningminne' och 'Karna' och deras historier går att spåra till början av 1900-talet! Tack vare fantastiska kvinnor finns de båda sorterna fortfarande bevarade och vi kan alltjämt njuta av deras skönhet. Sorterna kommer att saluföras under varumärket Grönt kulturarv; ett varumärke för historiskt intressanta kulturväxter.    

 

Läs mer! 

 
 

 

Krukväxter ger sundare inomhusmiljö

 

Vi sover, jobbar och umgås till stor del inomhus och det är därför viktigt att se till att inomhusmiljön blir så trevlig och hälsosam som möjligt.

 

Läs mer!

 

 

 

 

 
 
 

Bröllop

 

Läs mer...

 

Bloggsamarbete

 

Läs mer...

 

Fixa entrén

 

Läs mer...

 

Färgexplosion

Läs mer!

 

Nya bilder

Många nya fina bilder på julstjärnor finns nu för 2016...

 

Dags att plantera med Victoria Skoglund

 

Läs mer...

 

Victoria Skoglunds favoriter

 

Läs mer...

 

Trendigt på fönsterbrädan

 

Läs pressmeddelandet

 

2016 års trädgårdstrender

 

Läs mer...

 

BLOMSTERFRÄMJANDET

Blomsterfrämjandet

info@blomsterframjandet.se
Bookmark and Share
©2010 Blomsterfrämjandet