Kontakt  |  Länkar  |  Sitemap
Hem Om oss Växtinformation Trender Växtdoktorn Säsongsinspiration Press & Bransch Årets Pelargon Tips

Mer blommor åt folket!

Visst blir man glad av detta blomsterhav?

 

Mer inspiration och roliga idéer hittar du på våra konton på facebook och instagram, följ oss gärna där!

 

Facebook

 

Instagram 

 

Samarbete med Ernst Kirchsteiger

Vill du ta det lugnt en stund framför TV:n och samtidigt få lite nya gröna idéer? I sommar har vi samarbetat med Ernst Kirschsteiger i några av programmen i serien Sommar med Ernst. Svenskodlade pelargoner, sommarblommor och krukväxter är några av programpunkterna.

 

Se första avsnittet som bland annat handlar

om historiska svenska pelargoner.  

 

Hjälp bina - plantera sommarblommor!

Antalet bin har minskat drastiskt under senare år. Samtidigt vet vi att pollinering av bin är viktig både för ekosystemet och för vår matproduktion. Genom att odla nektar- och pollenrika växter i våra trädgårdar kan vi hjälpa bina. 

 

Och visst är det härligt när rabatten surrar av bin och humlor som är på jakt efter nektar och pollen.

 

Med våra trädgårdar, balkonger och uteplatser kan vi skapa gröna sam­manhängande stråk mellan stad och landsbygd och förbättra binas livschanser. Genom att odla pollen- och nektarrika växter och undvika gifter kan våra trädgårdar bli insektsvänliga biotoper.

 

Läs mer! 

 

Härliga sommarväxter

Två lättodlade sommarblommor som alla garanterat kan lyckas med är tagetes och rosenskära. Trots att de är väldigt olika utseendemässigt; tagetes lyser som små solar medan rosenskäran är ljuv och romantisk som få, har de mer gemensamt än man först kan tro.

 

De kommer båda ursprungligen från Mexico, passar utmärkt att använda tillsammans med kryddor och grönsaker för att liva upp grönsakslandet och de är perfekta till snitt. 

 

Läs mer! 

 

Tareq Taylor väljer ätbara växter

Tareq Taylor är en kock som både bjuder på sig själv och sina recept. Under de 25 år som han har arbetat som kock har han medverkat i olika TV-program såsom Trädgårdsonsdag och Go' kväll, drivit restauranger samt gett ut kokböcker. Han har även varit sommarpratare i Sommar i P1.

 

Tareq tycker också mycket om växter. Speciellt svag är Tareq för planteringar som är lite vildvuxna och allra bäst tycker han om de växter som går att äta! Blomsterfrämjandet presenterar här några av Tareqs favoriter. Alla fungerar ypperligt att planera i balkonglådan, i en kruka eller direkt i rabatten när risken för nattfrost är över. Ett soligt läge är det bästa valet för samtliga växter.

 

Läs mer! 

 

Brooklyn flowers

I ett samarbete med Frida Ramstedt på Trendenser.se vill Blomsterfrämjandet inspirera och visa på olika möjligheter att skapa med svenskodlade sommarblommor.

 

Frida har varit ute hos en odlare och själv plockat de växter hon tycker om. Hon har inspirerats av supertrendiga Brooklyn och arrangemangen presenteras i Spinneriet, ett bomullsspinneri i Lindome från 1830 som numera är omgjort till hyreslokaler.

 

Frida har skapat lite yvigare arrangemang i okonventionella "krukor". Hennes förhoppning är att dessa bara ska bli större och mer bukettliknande ju mer de växer till sig. För att ära den gamla fabriksbyggnaden och verksamheten som en gång fanns här har hon valt att plantera blommorna i stora tvättkärl och slitna trälådor.

 

De bilder som publiceras nu är på de nytagna planteringarna, under sommarsäsongen kommer vi att få följa deras utveckling.

 

Läs mer! 

 

Nyhet: 100-åriga pelargoner!

Utvecklingen av nya produkter går snabbt och ständigt introduceras nyheter. Nu lanseras två pelargoner som är precis tvärt om - det är gamla trotjänare som överlevt generationer och fortfarande är lika starka och livskraftiga, trots att de uppnått en avsevärd ålder.

 

Pelargonsorterna heter 'Drottningminne' och 'Karna' och deras historier går att spåra till början av 1900-talet! Tack vare fantastiska kvinnor finns de båda sorterna fortfarande bevarade och vi kan alltjämt njuta av deras skönhet. Sorterna kommer att saluföras under varumärket Grönt kulturarv; ett varumärke för historiskt intressanta kulturväxter.    

 

Läs mer! 

 
 

 

Krukväxter ger sundare inomhusmiljö

 

Vi sover, jobbar och umgås till stor del inomhus och det är därför viktigt att se till att inomhusmiljön blir så trevlig och hälsosam som möjligt.

 

Läs mer!

 

 

 

 

 
 
 

Nya bilder

Många nya fina bilder på julstjärnor finns nu för 2016...

 

Dags att plantera med Victoria Skoglund

 

Läs mer...

 

Pressinbjudan

 

Läs mer...

 

Odla ätbart

 

Läs mer...

 

Victoria Skoglunds favoriter

 

Läs mer...

 

Nya favoriter

 

Läs mer...

 

Bloggsamarbete

 

Läs mer...

 

Fixa entrén

 

Läs mer...

 

Trendigt på fönsterbrädan

 

Läs pressmeddelandet

 

2016 års trädgårdstrender

 

Läs mer...

 

BLOMSTERFRÄMJANDET

Blomsterfrämjandet

info@blomsterframjandet.se
Bookmark and Share
©2010 Blomsterfrämjandet