Kontakt  |  Länkar  |  Sitemap
Hem Om oss Växtinformation Trender Växtdoktorn Säsongsinspiration Press & Bransch Årets Pelargon Tips

Rekordstor efterfrågan på svenska tulpaner!

Aldrig har produktionen av svenska tulpaner varit så stor som nu. Utbudet har ökat stadigt och tack vare större volymer hos flera odlare är produktionen nu uppe i nästan 160 miljoner svenska tulpaner. Trots den stora produktionsökningen märks ingen mättnad i handelsledet och konsumtionen ökar i motsvarande takt.

Maja Persson arbetar som medlemsutvecklare på LRF Trädgård där alla de stora svenska tulpanodlarna finns organiserade. 

-De senaste åren har vi sett en stadig men liten ökning varje år. Men från 2016 till 2017 ser vi en rejäl produktionsökning med nästan 10 procent. Volymökningen ligger hos de befintliga odlarna som utökat sin produktion, berättar Maja Persson. 

Björn Lagergren är VD på Lagergrens Handelsträdgård som är en av landets större tulpanodlingar. Företaget odlar i år runt 20 miljoner tulpaner och sortimentet inkluderar ca 70 olika sorters tulpaner. De populäraste sorterna dominerar men det finns även utrymme för udda mer exklusiva sorter. 

-Trots den relativt stora ökningen av svenska tulpaner på marknaden har vi haft god efterfrågan hela tiden från dess att tulpansäsongen startade runt nyår. Förklaringarna kan vara många, men jag tror att vi tagit marknadsandelar från importen. Den svaga svenska kronan gör att importerade tulpaner blivit dyrare samtidigt som priserna på den internationella marknaden varit relativt höga, berättar Björn Lagergren.

 Läs mer

 

Azaleor att njuta av

Azaleans främsta egenskap är dess fantastiskt rikliga blomning under vårt mörka vinterhalvår. Detta beror på att azalean växer, sätter knoppar och lagrar upp energi utomhus på sommaren. Såväl enkla som dubbla sorter finns och plantan kan dessutom fås i ett flertal former, exempelvis på stam, pyramidformad och på båge.  

 

 

Mer blommor åt folket!

Visst blir man glad av säsongens växter?

 

Mer inspiration och roliga idéer hittar du på våra konton på facebook och instagram, följ oss gärna där!

 

Facebook

 

Instagram 

 

Vinterinspiration

Vi som längtar efter ljusare tider...

 

Här tipsar vi om några av de första blommorna som kommer tidigt på året - primula, tulpan och  gerbera.

 

 

Läs mer! 

 

Samarbete med Ernst Kirchsteiger

Vill du ta det lugnt en stund framför TV:n och samtidigt få lite nya gröna idéer? Under förra året hade vi ett samarbetat med Ernst Kirschsteiger i några av programmen i serien Sommar med Ernst resp Jul med Ernst. Svenskodlade pelargoner, sommarblommor och krukväxter var några av programpunkterna.

 

I väntan på sommaren igen låt dig gärna inspireras...

 

Se första avsnittet som bland annat handlar

om historiska svenska pelargoner.  

 

Nyhet: 100-åriga pelargoner!

Utvecklingen av nya produkter går snabbt och ständigt introduceras nyheter. Nu lanseras två pelargoner som är precis tvärt om - det är gamla trotjänare som överlevt generationer och fortfarande är lika starka och livskraftiga, trots att de uppnått en avsevärd ålder.

 

Pelargonsorterna heter 'Drottningminne' och 'Karna' och deras historier går att spåra till början av 1900-talet! Tack vare fantastiska kvinnor finns de båda sorterna fortfarande bevarade och vi kan alltjämt njuta av deras skönhet. Sorterna kommer att saluföras under varumärket Grönt kulturarv; ett varumärke för historiskt intressanta kulturväxter.    

 

Läs mer! 

 
 

 

Krukväxter ger sundare inomhusmiljö

 

Vi sover, jobbar och umgås till stor del inomhus och det är därför viktigt att se till att inomhusmiljön blir så trevlig och hälsosam som möjligt.

 

Läs mer!

 

 

 

 

 
 
 
Mark levengood väljer svenskodlade krukväxter

Läs mer!

 
Trender 2017

 

Läs mer...

 

Tulpanens dag 15 januari!

 

 

 

Vi ses väl på formex?

 

 

 

Massor av nya tulpanbilder!

 

Läs mer...

 

lyckas med tulpaner - för butiker

 

Se filmen!

 

Bloggsamarbete

 

Läs mer...

 

Färgexplosion

Läs mer!

 

Trendigt på fönsterbrädan

 

Läs pressmeddelandet

 

BLOMSTERFRÄMJANDET

Blomsterfrämjandet

info@blomsterframjandet.se
Bookmark and Share
©2010 Blomsterfrämjandet