100 inspirerande tulpanbuketter

Här har vi samlat över 100 olika buketter som du kan inspireras av! Det finns bukettförslag oavsett om du vill pigga upp en gråmulen måndag eller överraska någon med en bukett utöver det vanliga. Nu i mars finns det ett rikt utbud av svenskodlade tulpaner i våra butiker och en mängd olika spännande sorter och färger att välja bland, så ingen bukett behöver vara den andra lik! Har du tillgång till en trädgård kan du plocka in grenar som ger buketten mer stadga. Det är också fint att sätta lite torkade perenner och prydnadsgräs i buketten. Eller så klart låta tulpanerna stå för sig själva och tala sitt tydliga språk: nu är våren här!

 

Romantiska tulpanbuketter i rosa och vitt

Färgglada tulpanbuketter

Moderna tulpanbuketter

Stilrena tulpanbuketter

Pastellfärgade tulpanbuketter

 

Gult är inte fult

Buketter med tvåfärgade sorter

Tulpanbuketter med kvistar i

 

Tulpanbuketter i små glas

 

Orange is the new black

Buketter som skapar kontraster

Vitt och fräscht

Bohemiska buketter med värme

 

Påsk

Romantiska tulpanbuketter i nyanser av rött

 

Skötselråd

Tulpanen är en tacksam snittblomma som kan glädja oss i ca 5 – 7 dagar. För att din bukett ska hålla sig länge gör så här:

Skär av 1 cm av stjälkarna med en vass kniv. Då tar tulpanerna lättare upp vatten. Låt stjälkarna få stöd under den första tiden de suger vatten. De blir då raka och fina. Blandbuketter av tulpan och narcisser (påsk- och pingstliljor) bör ej skäras av.

Placera tulpanerna i en vas och fyll upp med friskt och svalt vatten. Låt dem stå svalt och dra åt sig vattnet i ett par timmar. Ta bort förpackningen och sätt vasen där du vill ha den. Försök att hitta en dragfri och sval plats åt dem. Undvik direkt solljus.

Tänk också på att inte placera dem nära färsk frukt. Tulpanernas åldrande påskyndas av den etylengas som frukten avger.

Hur binder jag en tulpanbukett?

Titta gärna på vår film med Anna Gouteva där du får lära dig hur man gör. Filmen hittar du här: