Tips inför Alla hjärtans dag

Funderar du på om du ska uppvakta någon på Alla hjärtans dag eller inte? Känns det mest som ett amerikanskt påhitt för ökad försäljning eller ett fint sätt att visa någon uppskattning och kärlek? Enligt en undersökning som gjorts av Euroflorist bland deras kunder i flertalet europeiska länder så är svenskar överlag positiva till dagen. I Euroflorists undersökning ställdes en enkel fråga till alla deras nyhetsbrevsprenumeranter:  Alla hjärtans dag – ja eller nej tack?

Trots att resultatet inte är statistiskt säkerställt bekräftade det ändå enligt Euroflorist vad de vet om sina kunders preferenser och köpbeteenden i de olika länderna. Men det fanns en anledning att höja på ögonbrynen.

Sverige och Frankrike i topp

Det visade sig nämligen vara väldigt jämnt i toppen mellan Sverige och Frankrike när det gäller vilka som är mest positivt inställda till Alla hjärtans dag. Hela 74 procent av de tillfrågade svenskarna svarade att de vill fira kärleken den 14 februari. Helt i nivå med andelen fransmän – 76 procent – som är positivt inställda till Alla hjärtans dag.

Tyskar och holländare är mer måttligt intresserade och i botten hamnade våra grannländer Danmark, där bara 29 procent säger sig bry sig om Alla hjärtans dag, och Norge där endast 38 procent av de tillfrågade var positivt inställda.

Så kyligt temperament och klimat till trots – vi svenskar kan sträcka på oss.
Vi är några av de mest romantiska i Europa!

Blomsterfrämjandet bjuder här på några fina Alla hjärtans dags tips.

Njut av dagen!

Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag
34532
34615
214608
33855
Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag Lina Arvidsson
Streptocarpus
höstbegonia

Foto: Lina Arvidsson, Minna Mercke Schmidt och Blomsterfrämjandet