Tulpaner till jul

Älskar du också tulpaner? Efter jul dyker de upp i mängder av olika härliga färgnyanser. Nu i advent och inför jul och nyår finns de främst i rött och vitt. Tulpaner passar ypperligt som gå-bort-present, att använda för att duka ett festligt bord eller för att lysa upp en plats som behöver lite extra färg. Här delar vi med oss av några olika tips hur du kan använda tulpaner i adventstid.

Rött och vitt tillsammans

Blomsterfrämjandet 7
4.

Att kombinera röda och vita toner är fint och lyser upp. Foto: Lina Arvidsson och Blomsterfrämjandet/iBulb

Fina gå-bort-buketter i rött

Tulpaner till jul
Christmas Special 2016
Christmas 2020 - Sturdy

Röda tulpaner är härligt juliga. Tillsammans med ett vackert band, röda bär eller julens drottning amaryllis blir de extra fina. Foto: Blomsterfrämjandet/iBulb

Stämningshöjare

Grand Parents Day 2013
Christmas 2013

Två kontraster – en färgglad blandbukett eller en rent vit. Båda bidrar till stämning, fast på olika sätt. Foto: Blomsterfrämjandet/iBulb

Glamorösa buketter

Christmas 2020 - Glamour
Valentine 2014
Christmas Special 2016

Tillsammans med en ljusslinga, en tjusig vas eller placerade på en spegel känns tulpanbuketten lite extra lyxig. Foto: Blomsterfrämjandet/iBulb

Fina dukningar

Christmas Special 2016
unwmnvialj9jwnbptldc
drnknivsw3ted5utpplx
Christmas 2020 - Glamour DIY

Det finns många olika sätt att duka med tulpaner. Foto: Blomsterfrämjandet/iBulb och Stars for Europe

Julklappstips

Christmas 2020 - Glamour DYI

Ett par tulpaner på julklappen blir pricken över i. Foto: Blomsterfrämjandet/iBulb

Skötselråd Tulpaner

Tulpanen är en tacksam snittblomma som kan glädja oss i ca en vecka. Att lyckas med tulpaner är inte svårt, och det är främst tre saker som du ska tänka på för att buketten ska hålla så länge som möjligt. 

  1. När du kommer hem från butiken med din bukett, ta fram en vass kniv och skär av 1 cm av stjälkarna. Genom att ge tulpanerna en ny snittyta tar tulpanerna lättare upp vatten.
  2. Placera tulpanerna i en vas och fyll på med kallt vatten. Att tulpanerna alltid har vatten är superviktigt! Låt gärna stjälkarna få stöd under den första tiden de suger vatten. De blir då raka och fina. Ta sedan bort förpackningen och sätt tulpanerna där du vill ha dem.  
  3. Tulpaner kan stå överallt där du tycker att det är vackert, men om du vill att de ska hålla sig länge bör de stå så svalt som möjligt. Ett knep för att de ska hålla länge är att placera dem svalt men frostfritt på natten, till exempel i ett uterummet eller på en inglasad balkong. 

Lycka till!