Pysseltips inför jul

Gillar du att pyssla? Det gör vi också! Här har vi samlat roliga idéer inför jul. Alla idéer och bilder kommer från Stars for Europe.

1.Blommande grenverk

Blommande grenverk
Foto: Stars for Europe

Grenar som placeras i en vas eller stor kruka, alternativt hängs upp och sedan smyckas med färgglada julgranskulor och julstjärnor blir ett fantastiskt blickfång. Placera julstjärnorna i små krukor eller använd dem som snittblommor. Tricket är att ta bort fästet på några av kulorna så att de kan göras om till små vaser som vackert visar upp de snittade julstjärnorna i olika färgnyanser.

Tips: Snittade julstjärnor kommer att hålla sig fina i upp till två veckor i vatten om flödet av växtsaft stoppas direkt efter att du har klippt stjälkarna. Doppa därför smittytorna i 60-gradigt vatten i några sekunder och sedan genast i kallt vatten

2. Buketter

Julstjärnans högblad har en fantastisk effekt inte bara i blomsterarrangemang, utan också i höst- och vinterbuketter. Denna färgglada bukett med julstjärnor, riddarsporre, nejlikor, mimosa och eukalyptus matchar den blommiga tapeten i bakgrunden perfekt.

Bukett
Foto: Stars for Europe

3. Bokstäver

Söta julstjärnor i mindre storlekar passar bäst för julpyssel. Blanda julstjärnor och gröna växter i bokstavsformerna och skapa en julig hälsning. En trevlig hälsning inför julen!

Bokstäver med stjärnor
Foto: Stars for Europe

4. Pyssla din egen kruka

Dekorera en burk med en vacker spets och lärkgrenar, det passar perfekt i barnrummet.

En dekorerad burk blir en fin ytterkruka.
Foto: Stars for Europe

5. Drömfångare och adventskalender

Drömfångare är populära bland barn. Det här exemplaret släpper säkert bara igenom goda drömmar: Fjädrar, blandade julprydnader och snittade julstjärnor i vattenfyllda rör svävar på olika höjd i en enkel stålring. Fint att titta på varje gång de somnar eller vaknar.

En bra matchning till drömfångaren är en adventskalender i samma stil. Tvåfärgade julstjärnor ger den något speciellt och med småpresenter och godis blir väntan på julafton lättare.

Fint i barnrummet
Foto: Stars for Europe

6. Återanvänd dina petflaskor

En favorit i repris är att återanvända pet-flaskor till hängande vaser. Det blir kul och coolt!

Julstjärna recyklad
Foto: Stars for Europe