Så lyckas du med dina tulpaner

Skötselråd Tulpaner

Tulpanen är en tacksam snittblomma som kan glädja oss i ca en vecka. Att lyckas med tulpaner är inte svårt, och det är främst tre saker som du ska tänka på för att buketten ska hålla så länge som möjligt. 

  1. När du kommer hem från butiken med din bukett, ta fram en vass kniv och skär av 1 cm av stjälkarna. Genom att ge tulpanerna en ny snittyta tar tulpanerna lättare upp vatten.
  2. Placera tulpanerna i en vas och fyll på med kallt vatten. Att tulpanerna alltid har vatten är superviktigt! Låt gärna stjälkarna få stöd under den första tiden de suger vatten. De blir då raka och fina. Ta sedan bort förpackningen och sätt tulpanerna där du vill ha dem.  
  3. Tulpaner kan stå överallt där du tycker att det är vackert, men om du vill att de ska hålla sig länge bör de stå så svalt som möjligt. Ett knep för att de ska hålla länge är att placera dem svalt men frostfritt på natten, till exempel i ett uterummet eller på en inglasad balkong. 

Lycka till!

 

Vill du inspiration på hur du kan göra dina buketter? Vi har samlat över 100 inspirerande bilder på tulpaner – vilken är din favorit?

Titta här!