Filmtips!

Att inreda med gröna växter är populärare än någonsin. Visste du att det går att välja växter som är odlade i Sverige? Trädgårdsmästare Maria Lundgren på Arvidssons i Fjärås odlar ett brett sortiment av gröna växter och i den här filmen berättar hon om fördelarna med dem. Häng med på en titt i växthusen!

Varför är det bra att ha gröna växter inomhus?

  • Ökar trivseln både hemma och på jobbet
  • Luftfuktar hälsosamt
  • Avstressande effekt

Vad är fördelarna med växter odlade i Sverige?

  • Växter av hög kvalitet
  • Kortare transporter
  • Bevarar odlingshantverket
  • Skapar arbetstillfällen
Filodendron
Elefantöra o Sparris
krukvaxter
Palmbräken
Trend 2018 Foto: Peter Carlsson
slideranka.miljo.fotoLinaArvidsson
Monstera o Hartassbräken
spiralis_Albuca-spiralis-´Frizzle-Sizzle´
fonster.miljo.pelargon.tomat.balkong.fotoAnnaSkoog

Gröna växter är bra både för hälsan och trivseln. Blandade foton avMinna Mercke Schmidt, Anna Skoog, Lina Arvidsson och Mäster Grön.

Exempel på gröna växter som odlas i Sverige

Ampellilja, cissus, palettblad, guldpalm, monstera, ormbunkar, peperomia, philodendron, kalatea, gullranka, parasollpilea/elefantöra, schefflera, hängpilea, glanspilea och linspeperomia.

Fakta om ursprungsmärkningen Från Sverige 

gröna växter

Titta efter märket Från Sverige så vet du att växten är odlad, hanterad, förpackad och kontrollerad i Sverige.

Fakta Arvidssons i Fjärås AB

1963 startade Marita och Arne Arvidsson företaget Arvidssons i Fjärås AB. Döttrarna Maria och Cecilia driver idag familjeföretaget med 10-15 anställda plus säsongsanställda under högsäsong. Växthusytan har successivt växt från 800 till 30 000 kvm.

Arvidssons producerar krukväxter året runt och levererar växter till ett stort antal försäljningsställen. Hög kvalitet är det viktigaste för företaget, så därför provodlar de alla växter för att kunna garantera växter som håller. Odling sker i energisnåla växthus med dubbla energivävar, elen som de använder är grön och transporterna till lokala marknader är korta vilket ger en miljövänlig produktion.

Förutom gröna växter odlar Arvidsson även azalea, hortensia, pelargoner, vår- och sommarblommor för utplantering, höstfägring och krysantemum.