Fixa hemmakontoret

Det är en mycket speciell tid vi befinner oss i. Vi försöker att anpassa oss till rådande situation och ibland är det både fysiskt och psykiskt påfrestande. Många jobbar hemifrån och har flyttat hem sina kontor och bara det kan vara en källa till organisatoriskt krångel. Var ska jag sitta? Hur ska jag kunna koncentrera  mig?

Ett sätt som bevisligen är bra för såväl koncentrationen som kreativiteten är att omges av växter.  Nya studier visar att växter i tex en kontorsmiljö höjer trivseln, ger mer arbetsglädje, är avstressande och främjar social gemenskap. Här bjuder vi på lite tips hur du kan förgylla sovrummet, köket, vardagsrummet eller köket med färg. Förhoppningvis bidrar det till trivsammare dagar!

Tulipa hemmakontoret

En stor tulpanbukett i glada färger på skrivbordet är uppmuntrande.

Tulip bouquets 2014
Blomsterfrämjandet 26 (1)

Tulpaner finns i många olika färger, välj din favorit för veckan! Ett alternativ är att köpa svenskodlade krukväxter och placera på skrivbordet, det är också fint!

Easter 2014
Valentine 2013

Har du ont om plats på skrivbordet kan du röja undan en hylla eller en del i bokhyllan och fylla med tulpaner och andra blomsterlökar. Det känns fräscht och uppmuntrande.

Tulipa  Super Parrot
Grand Parents Day 2013
_Z5A5361 (1)

Sideboard, små pallar och andra avställningsytor är också lämpliga att placera dina små glädjespridare på.

Tulipa  Yellow Crown
Mother's Day   Women's Day 2013

Gult symboliserar energi och glädje, något de flesta av oss behöver idag.

När du ordar växter till ditt hemmakontor, tänk då på att titta efter svenskodlade växter, så stöttar du även våra lokala trädgårdsmästare.

Därför mår du bra av växter – klicka här för att läsa mer!

Växter får dig att må bättre

 

En film att bli glad av